Saoedi Bouchar

Saoedi is op 6 jarige leeftijd begonnen met karate. Hij beoefende de karate stijl Kyokushinkai bij karate combinatie Feller in Almere haven. Al op 15 jarige leeftijd mocht Saoedi opkomen voor zijn 1e dan bij de karatebond IBF te Enschede. Twee jaar later besloot de bond zelfs dat Saoedi klaar was om op te gaan voor zijn 2e dan. Saoedi heeft als vechter vele nationale semi-contact titels op zijn naam kunnen schrijven. Zo is Saoedi in de gewichtsklasse tot 65 kilogram 12 maal Nederlands kampioen geworden. Internationaal speelde Saoedi tevens een grote rol in de categorie tot 75 kilogram en wist maar liefst 6 maal de Europese titel te veroveren.

Naast zijn bewezen kwaliteiten in de semi-contact is Saoedi opzoek gegaan naar zijn kwaliteiten als full contact vechter. Zo stond Saoedi op 25 januari 1992 tegenover de toenmalige Nederlands kampioen (ISKA bond), Haberland. Met een winst partij op zak werd al snel een tweede full contact gevecht gepland. Nadat Saoedi beide partijen had gewonnen volgde er een reeks aan full contact partijen door het hele land. Saoedi heeft naast vele succesvolle full contact partijen 6 maal het full contact kampioenschap op zijn naam weten te schrijven.

Na het full contact avontuur deed zich de kans voor om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen Semi-contact. Als een van de 5 afgevaardigde voor de IBF bond deed Saoedi mee aan de onderdelen individuele fights en Team fights. Zo werd Saoedi op 7 oktober 2000 zowel wereld kampioen tot 80 kilogram individueel als met het IBF team. Het behalen van de titel wereld kampioen is een bekroning op de jarenlange training en inzet welke Saoedi in de sport heeft gestopt. Saoedi is tegenwoordig sensei van Karatedo Zendokan en in het bezit van zijn 4e dan.

Samen met een team van gemotiveerde karate beoefenaars geeft hij les aan verschillende niveau’s en leeftijdsklasses en stoomt hij leerlingen klaar voor wedstrijden.