SAOEDI BOUCHAR

Saoedi is op 6 jarige leeftijd begonnen met karate. Hij beoefende de karate stijl Kyokushinkai bij karate combinatie Feller in Almere Haven. Op 15 jarige leeftijd mocht Saoedi opkomen voor zijn 1e dan (zwarte band) bij de karatebond IBF te Enschede. Twee jaar later besloot de bond dat Saoedi capabel was om examen te doen voor zijn 2e dan. Saoedi heeft als vechter vele nationale semi-contact style titels op zijn naam kunnen schrijven. Zo is Saoedi in de gewichtsklasse tot 65 kilogram 12 maal Nederlandse kampioen geworden. Internationaal speelde Saoedi tevens een grote rol in de categorie tot 75 kilogram en wist maar liefst 6 maal de Europese titel te veroveren.

Naast zijn bewezen kwaliteiten in semi-contact style te Duitsland is Saoedi opzoek gegaan naar zijn kwaliteiten als full-contact vechter. Zo stond Saoedi op 25 januari 1992 tegenover de toenmalige Nederlandse kampioen (ISKA bond), Haberland. Met een winstpartij op zak werd al snel een tweede full-contact wedstrijd gepland. Nadat Saoedi beide partijen had gewonnen volgde er een reeks aan full-contact wedstrijden door het hele land. Saoedi heeft naast vele succesvolle full-contact wedstrijden 6 maal het full-contact kampioenschap op zijn naam weten te schrijven.

Na het full-contact avontuur deed zich de kans voor om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen semi-contact style. Als een van de 5 afgevaardigde voor de IBF bond deed Saoedi mee aan de onderdelen individuele fights en team fights. Zo werd Saoedi op 7 oktober 2000 wereld kampioen, zowel individueel als met het IBF team, in de gewichtsklasse tot en met 80 kilogram. Het behalen van de titel wereldkampioen is een bekroning op de jarenlange training dat Saoedi in de sport heeft gestopt.

Samen met een team van gemotiveerde karate beoefenaars geeft hij les aan verschillende niveau’s en leeftijdsklasses en stoomt hij leerlingen klaar voor wedstrijden.

Top