Zendokan

We zijn een vereniging waar we meerdere doelstellingen naleven. Wij vinden het, om meerdere redenen, van absoluut belang dat je les krijgt van een gediplomeerd sensei. Dat betekent dat je er op kunt rekenen dat er op een goede, serieuze maar vooral verantwoorde wijze les wordt gegeven in onze Dojo, waar de stijl Kyokushinkai wordt beoefend. Onze wedstrijdvorm is het semi-contact karate (all-style). Een Dojo ook waar discipline, respect en beheersing een zeer belangrijke rol speelt; veel hiervan kun je terug vinden in onze DOJO-etiquette.

Het is gelukkig niet alléén altijd maar serieus. Gezelligheid, gemoedelijkheid en betrokkenheid tot elkaar, zijn minstens zo belangrijk om binnen onze Karatedo-Zendokan één geheel te kunnen vormen.

KARATE… ONBENULLIGE AGRESSIE?

Of is karate tóch meer dan dat?
Afscheid nemen valt vaak zwaar en gaat veelal gepaard met emoties. En als men niet bij iedere bushalte spontaan volschiet, waarom zal men die emoties dan onderdrukken?
Ook agressie is een emotie die geuit moet kunnen worden, omdat het anders onherroepelijk tot onoverkomelijke frustraties leidt. En als karate de mogelijkheid biedt om op een gecontroleerde manier die frustraties kwijt te raken en tevens beheersing, discipline en respect aanleert, wat is daar dan mis aan?

Lees Meer

De weg van de lege hand…

Karate-do ( is: De weg van de Chinese hand) is een Japanse benaming voor een Okinawaanse martiale sport van Chinese oorsprong.

In 1917 maakte Japan voor het eerst kennis met Toudi-jutsu, zoals karate lange tijd genoemd werd, middels een demonstratie van Shorin-ryu door de Okinawaanse onderwijzer Gichin Funakoshi voor de kroonprins van Japan in de voormalige hoofdstad Kyoto. Maar het duurde tot 1922 voordat karate echt zijn intrede in Japan deed toen, ter gelegenheid van de Eerste Nationale Atletiek Manifestatie, die het Ministerie van Onderwijs Funakoshi uitnodigde om een demonstratie aan de Keio Universiteit in Tokio te geven. Vanaf dat moment werd karate snel populair, onder andere als onderdeel van de militaire opleiding.

Lees Meer